De stappen verder uitgelegd

Het belangrijkste van leiderschap is: weten waar je naar toe wilt. Deze eerste stap van het online programma Vrouwelijk Leiderschap zet je dan ook jouw koers uit. Wat wil je leren om meer leiding te kunnen nemen over je werk, jezelf en je persoonlijke leven? Wat wil je bereiken?

Je ontdekt weer wat jij leuk en belangrijk vindt. Wat zijn jouw kwaliteiten en waar wil je naar toe met je werk en je leven? Je maakt een levensdoel waarin de essentiële dingen voor jou benoemd zijn.

Je zet ook de eerste stappen om je persoonlijke leven weer een eigen richting te geven: zoals een nieuwe hobby beginnen of een oude oppakken, gaan sporten of investeren in leuke dingen doen met je vrienden of nieuwe vriendschappen opbouwen.

Zet je eigen koers uit is de eerste stap van de Online Jaartraining Vrouwelijk Leiderschap.

Stap 2.

Voor wie?
Vrouwelijk Leiderschap is bedoeld voor coaches, therapeuten, mediators, maatschappelijk werkers, docenten, advocaten, praktijkondersteuners, onderwijzers, teamleiders, jeugdzorg medewerkers, kindercoaches en H&R medewerkers.
Voor mensen die de leerprocessen van anderen aansturen.
Voor vrouwen die dat rustiger, doortastender, zelfverzekerder, met meer autoriteit, strategisch en ontspannen willen doen.

Vrouwelijk Leiderschap
Leiderschap komt van binnenuit. Als jij stevig in je schoenen staat, weet je waar je heen wilt en stuur jij de mensen in jouw omgeving zodanig aan dat ze meebewegen.
Veel vrouwen zijn op de ene of de andere manier aangetast in hun leiderschap en autonomie. Als anderen jou niet serieus nemen , je talenten niet waarderen of over je grenzen heen gaan, heft dat consequenties.

Je neemt jezelf dan niet helemaal serieus. Dat leidt er uiteraard toe dat anderen jou ook niet serieus nemen. Daardoor krijg je moeilijker voor elkaar wat jij wilt. Het is ingewikkeld voor je om te blijven staan als je tegen weerstand aanloopt. Het kan zelfs zijn dat jouw onzekerheid ertoe leidt dat anderen jouw autoriteit proberen te ondermijnen.

Van binnenuit
In dit programma gaan we aan de slag om de ruis weg te halen die tussen jou en je leiderschap staat. We gaan oude patronen doorbreken en we gaan daarbij zelfs zo diep dat je jeugdtrauma’s gaat verwerken die jouw functioneren van nu in de weg staan.

Samen
Het fijne van dit programma is dat we het samen doen. We leren van elkaar. De vrouwelijke solidariteit die je ervaart, maakt dat jij je gesteund voelt in je leiderschap. Je merkt dat jij terecht kunt bij de andere vrouwen en de andere vrouwen bij jou. Zo tillen we elkaar naar een hoger plan.

Uitgekiend programma
We doen dat via een uitgekiend programma van dertien stappen. Die stappen zijn gebaseerd op 25 jaar ervaring van Caroline Franssen met het coachen van vrouwen. Zij werkt veel met familieopstellingen en gaat snel naar de kern van de zaak en lost problemen bij de wortel op.

Hoe ziet het programma er uit?
Je krijgt iedere week een nieuwe online les. Aan de meeste lessen kun je live meedoen en je vragen stellen. Daarnaast is er een online forum waar je ervaringen kunt delen. Je kunt voor persoonlijke zaken terecht op het tweewekelijkse spreekuur. Alle lessen kun je terugkijken.

Alle data van het programma vind je hier.

Kom naar het webinar
Overweeg je om mee te komen doen aan dit baanbrekende programma voor vrouwen? Op dinsdag 16 februari om 20.00 uur geeft Caroline een uitgebreid webinar. Kom kijken en stel je vragen.